Clio Cup: Dijon - 10.02.2021

More
09 úno 2021 16:06 #113 by Marek Petráš
Sem posílejte svá vyjádření ze druhého podniku SMC 2021.
The topic has been locked.
More
11 úno 2021 21:26 #117 by Slavaaa
Q: Do kvalifikace jsem vstupoval s jasným cílem a to byl start nejhůře z 3. pozice, bohužel kvůli technickým potížím jsem zajel pouze jedno měřené kolo a to stačilo na 6. místo na startu.

R1: Cíl byl opět jasný, nenechat si ujet jezdce startující na čele a s velkým závažím v kufru se pokusit získat co nejvíc pozic, dlouho to vypadalo, že za celý závod získám jen jednu pozici naštěstí pro mě R. Ševeček měl velké problémy s pneu a v druhé polovině závodu se mi povedlo získat konečnou 4. pozici stejně jako v prvním závodě na okruhu Paula Ricarda.

R2: Z pohledu na celkové pořadí šampionátu mi bylo jasný, že musím udělat něco jinak. Ať se děje co se děje, prostě musím skončit před J. Procházkou a O. Nigrinem ..říkal jsem si na startu druhého závodu.
S J. Procházkou jsme sváděli poměrně ostré souboje ale hlavně díky těmto soubojům to byl zatím nejlepší závod.
Když jsem se konečně dostal před J. Procházku viděl jsem před sebou O.Nigrina, nečekal jsem, že by se mi Ondru povedlo dojet během posledních dvou kol ale naštěstí pro mě měl nejspíš problém s pneu.
Povedlo se mi Ondru dojet a výjezd z poslední zatáčky přichystat parádně a díky tomu jsem na cílové rovince Ondru dostal.

Na příští závod se Dinoco připraví ještě lépe a snad se konečně zapotí i T.Procházka :)
More
13 úno 2021 10:54 #119 by Jarda147
V kvalifikaci jsem si nedokázal poradit s kily navíc a bohužel jsem nedokázal zajet solidní čas, stačilo to pouze na P4.
R1: od startu jsem se dokázal držet tempa bráchy a O.Nigrina, ale od poloviny závodu mě sjel B.Uchytil a musel jsem se každým kolem bránit. Povedlo se a nakonec P3.

R2: pro mě skoro identický průběh jako v R1. Tvrdé, ale čisté souboje s B.Uchytilem na cílové rovince, bohužel cca 4 min do konce závodu byl při nájezdu na cílovou rovinku hodně blízko a jeho utko se mi už nepodařilo odvrátit a na brzdy šel přede mě. Zbylé tři kola jsem zkoušel ještě něco vymyslet ale bohužel se nic nepovedlo. P4 zklamáním, ambice do Dijonu byli větší.
Třetí podnik bude hodně zajímavý. Vzhledem k tak úzké trati se schyluje i na překvapivé výsledky závodu
More
13 úno 2021 11:08 #120 by Nigi49
Replied by Nigi49 on topic Clio Cup: Dijon - 10.02.2021
Q: Do kvalifikace jsem neměl žádné očekávání, protože jsem téměř vubec neměl natrénováno, takže 3. místo celkem fajn.
R1: Vypadalo to nadějně, ale nakonec se mi nepovedlo vedení udržet.

R2: Řekl jsem si, že T. Procházku musím udržet za sebou, chvíli jsme spolu bojovali, pak na mě ale zkusil zautočit jeho bratr, který mě svým pokusem akorát zdržel, a Tomáš mi ujel natolik, že už jsem ho nedokázal stíhat. Tak pro mě začala nuda, kde jsem akorát kroužil a pomalu ztrácel koncentraci, díky tomu jsem pak na cílové pásce ztratil i 2. místo.
More
13 úno 2021 11:22 #121 by Marek Petráš
Od Tomáše Procházky.

Na závod v Dijonu se tým ERT racing team připravoval obzvlášť hodně. Chtěl navázat na Paul Ricard, kde jsem zvítězil v obou závodech a s bráchou si připsalu první double.

Kvalifikace: Do Q jsem měl jasný cíl, 1 místo nebo nic.
I když jsem měl 50kg v kufru povedlo se mi ihned 1 měřený neskutečný čas, který uz nikdo nepřekonal.

Race 1: Taktiku jsem si na první závod nějak připravil. Měl jsem v kufru 50kg což bylo o 15kg víc než měl Ondřej Nigrin. Chtěl jsem si ho aspoň do T1 pohlídat ale na startu mi spadli otáčky a měl jsem co dělat to rozhýbat.
Tudíž jsem taktiku využil hned od startu. Nikam se nehnat, držet si kontakt s prvními a šetřit pneu na poslední 3 kola.
Když jsme se blížili ke konci závodu, bylo vidět že Ondra má problém s pneu, za což já jsem měl po 15 minut 82% gumy. Začal jsem na to šlapat a 2 kola na něho tlačil. Nakonec jsem si připravil útok na cílovou rovinou a do T1 jsem ho předjel. Poté jsem si poslední kolečko pohlidam a připsal si 3 vítězství.

Race 2: 2 závod byl pro jednoduší, moje konkurence Nigrin a Uchytil, měly skoro stejně kg v kufru jako já. Tudíž stačil pouze dobrý start, který sem i nakonec měl a od 1 sekundy závod vedl. Jediný překvapení bylo od Ondřeje Nigrina, který mi to zdálky chtěl poslat nesmyslně do T5. Kde jsem mu radši uhnul než aby mě trefil na brzdy.
Poté závod už probíhal v klidu a já si dojel pro 4 vítězství v řadě.

Jsem mile překvapen, že mám takovou rychlost a doufám že mi vydrží do dalších závodů. Bojím se jediného, že další závod to bude neskutečná řežba, takže bych chtěl všem jen říct ať už to jsou plechy nebo ne, bezhlavý divebomby v dalším závodě, můžou bolet celý pole. Přemýšlejte než to tam pošlete a ono to nějak dopadne ?
Time to create page: 0.350 seconds