Velká Británie - 15.04.2021

More
15 dub 2021 21:54 #314 by Marek Petráš
Sem posílejte svá vyjádření z druhého podniku Formule 2.

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

More
18 dub 2021 23:33 #322 by ridley
Andrej Marečák #94 (1. a 4. miesto)
Po kvalifikácii som nebol úplne spokojný, nebolo to zle kolo, ale niektoré zákruty som neprešiel optimálne a na Ondrove kolo to nestačilo. Strata 4 bodov ma mrzela viac ako východisková pozícia do pretekov - druhé miesto bolo z tohto hľadiska v poriadku.
Do prvých pretekov som sa na poslednú chvíľu rozhodol odštartovať na supersoftoch, hoci celý čas som trénoval na softoch. Nakoniec to bolo veľmi dobré rozhodnutie, hneď na štarte som sa dostal pred Ondru. Prvé kolá na mňa zozadu dotieral Tomáš, ale ja som sa skôr sústredil na pneumatiky. Po pár kolách som na neho začal získavať a keď sa rozhodol ísť do boxov už po 8 kolách a obuť softy, vedel som, že pôjde na dve zastávky - ja som mal v pláne iba jednu. Nakoniec mi však situácia na trati dovolila ísť do boxov ešte raz a zajazdiť tak pred koncom aj najrýchlejšie kolo. V skratke, preteky boli pre mňa vydarené od štartu až po šachovnicovú vlajku. Gratulujem Tomášovi a Ondrovi k pódiovým priečkam

More
19 dub 2021 00:01 #323 by Xpatrus
Patrik Rusiňák #51 (4. a 1.miesto)

Kvalifikácia sa mi nepodarila podľa predstáv, kedže som drvivú väčšinu prípravy venoval plnej nádrži, no aj tak ma prekvapila rýchlosť niektorých jazdcov. Kolo nebolo optimálne, no ani zlé, určite som čakal viac.

Hlavné preteky boli v prvom stinte hlavne o managemente pneumatík, kedže som zvolil konzervatívnejšiu, no určite rýchlejšiu stratégiu Soft - SuperSoft. Darilo sa mi držať natrénované tempo spoločne s opotrebením, no od polovice stintu som bol zdržovaný dvojicou Petráš a Vagapov, čo sa neskôr premietlo v súboji o pódium, Ondra Nigrin bol v druhom stinte na SuperSoftoch rýchlejší, no práve vďaka tomu ma dotiahol o pár kôl skôr ako som to mal naplánované. Štvrté miesto bolo fajn, no cítil som že mám na viac. Každopádne Ondrovi za parádny súboj ďakujem, bolo to koleso na koleso, ale čisté, s potrebnou dávkou rešpektu. Jeden z mojich najlepších súbojov v kariére.

Do šprintu som odštartoval zo 7. priečky, no opäť som napodobnil skvelý štart z Bahrajnu, keď som pred výjazdom na Wellington straigth bol už na 3.mieste za Dávidom Borovičkom a Břéťou Uchytilem. Do konca prvého kola sa mi podarilo zdolať aj Dávida, a začal som stíhaciu jazdu na Slavov Hitech, keď si dokázal vybudovať slušný náskok. Zamnou však dotieral aj Tomáš Kuťka, a tak som sa musel pozerať aj dozadu. V 3.kole sa mi podarilo dostať na 1.miesto, a tu sa v mojej hlave začal neskutočný boj. Odvtedy až po zastávku v boxoch som trafil každú zákrutu a robil presne to, čo bolo treba. V 9 kole som sa rozhodol zastaviť po nové SuperSofty, kedže som sa bál undercutu. Spravil som dobre, spolu somnou tam zamierili aj Tomáš a Břeťa, takže po boxoch zostalo poradie a aj rozostupy rovnaké. Tomáš na mňa tlačil, no stále som vedel čo mám robiť, vždy som si strážil hlavne výjazdy na rovinku, aby nemal šancu zaútočiť ani s otvoreným DRS. Podarilo sa mi tento tlak zvládať, nebol som ani nervózny až do momentu, keď som v spätnom zrkadle uvidel ako sa roztočil. Vtedy som sa roztriasol lebo som vedel, že to mám vo svojích rukách. Spomalil som, začal som robiť drobné chyby, no vedel som že hlavne nesmiem spraviť žiadnu blbosť, radšej ísť pomalšie no s istotou, ako zbytočne rýchlo a s rizikom. Po prejazde cieľom ma zaliali emócie, po dlhej dobe som mal dobré preteky a po ešte dlhšej dobe aj s víťazným koncom. Toto víťazstvo ma nakoplo, a do Rakúska sa strašne teším, chcem prísť pripravený ako nikdy predtým a ukázať, že to nebola náhoda.

More
19 dub 2021 09:29 #324 by kufar
Replied by kufar on topic Velká Británie - 15.04.2021
Tomáš Kuťka #8 (2 a 3 miesto)

S kvalifikáciou som nebol spokojný lebo kolo ktoré som zašiel bolo len kolo na istotu a keď som na to chcel zatlačiť tak som to 2 krát pokazil ale 3 miesto je pekné.

Štart sa mi trochu nepodaril trošku som tam zaspal a nepomohlo k tomu ani menší lag po prvých dvoch ale vedel som že musím predbehnúť Ondru a tak som ho predbehol hneď ako sa dalo a chcel som predbehnúť aj Andreja a tak som sa k nemu priblížil lenže za ten čas som si trochu zničil gumy a tak som sa rozhodol že začnem šetriť aby som išiel podlá mojej stratégie. S Andrejom sme si vybudovali pekný náskok ale nestačil aby som sa bezpečne vrátil na 2 miesto a tak po prezutí zo supersoftov na softy som sa ocitol za Marekom Petrášom a v priebehu 2-3 kôl som sa dostal naspäť na 2 miesto a andreja som pomaličky sťahoval ale supersofty su extrémne OP a tak som ho nedobehol a softy už boli zodraté a tak som znova prezul na supersofty a dokončil závod na 2. mieste.

Do druhého závodu som štartoval z 9 miesta. Mal som výborný štart a trošku som využil voľne miesto a a na brzdy som sa napchal medzi 2 formule a už v 4 zákrute som bol na štvrtom mieste ale prebrzdil som si ľavu prednú a tak som trošku musel pošetriť gumy ale musel som predbiehať a trocha sa aj brániť pred Ondrejom ale kde skúšal na mňa útok tak sa roztočil a tak som sa mohol sústrediť už na útok a ocitol som sa za Patrikom s ktorým sa dobre poznáme. Ale gumy mi to už nedávali a rozmýšľal som že spravím undercut alebo pojdem za ním do boxov a rozhodol som sa radšej pre druhú možnosť. Do boxov sme išli prvá trojka naraz a keďže sme mali skoro po minútový náskok tak sme sa aj vrátili na tak ako sme vyšli. Uchytil mal ale trošku lepší pit ako moji mechanici a tak to bolo dosť tesne ale nechcel som sa s ním zaoberať a hneď som začal tlačiť na Patrika ale bral som ohľad aj na gumy ale jak sa závod chýlil ku koncu tak sa tlak z mojej strany zvyšoval ale dirty air mi nepomáhal a vždy pred Hangar Straight mi Patrik ušiel až prišlo 15 kolo a v Copse som na obrubníku stratil najprv trošku gripu a za Patrikom aj prítlak a tak som si gumy úplne zničil a tak začala defenzívna robota pred Uchytilom. Držal som sa jak sa dalo ale gumy to nedávali a v poslednom kole v Copse ma predbehol. Chcel som to vyhrať ale škoda.

More
19 dub 2021 21:05 #327 by Slavaaa
Q: Moje nejrychlejší kolo stačilo pouze na 10. místo, určitě celý tým doufal v lepší umístění, zároveň to byla další prohra nad týmovým kolegou, ve zkratce nic moc.
R1: Start na hardech a snaha natáhnout první stint co nejdéle, celou dobu jsem se motal kolem 10. pozice, na další stint jsem se rozhodl nasadit ultrasofty myslel jsem, že to bude risk a sotva dojedu do cíle ale objevil jsem jejich sílu, gumy mě překvapily svoji životností. Díky tomu jsem mohl zatlačit a v posledním kole jsem se dotáhl na Jardu Procházku, toho jsem sice předjel ale nebyl z toho úplně dobrý pocit, v zrcátku jsem jen zahlédl Jardu ve smyku. Nakonec 6. místo a spokojenost.
R2: Povedl se mi asi vůbec nejlepší start od restartu mojí "kariéry" a okamžitý posun z 5. místa na 1. a poměrně rychle jsem si vybudoval dvou vteřinový náskok, v tu chvíli jsem absolutně nechápal co se děje a jak je to možný, Patrik Rusiňák mě ale brzy vrátil rychle na zem a začal okamžitě stahovat a netrvalo dlouho a propadl jsem se "až" na třetí místo a přesně na této pozici jsem odjel téměř celý závod, v 15. kole Kuťka jedoucí přede mnou udělal chybu a já se dostal zpátky do boje o druhou pozici, po krásných několika kolových soubojích se to povedlo až v kole posledním a já tak vyrovnal svoje maximum. Naprostá spokojenost s výsledkem celého závodního víkendu.

Time to create page: 0.315 seconds