Bahrajn - 01.04.2021

More
30 bře 2021 19:16 #261 by Marek Petráš
Sem posílejte svá vyjádření z prvního podniku Formule 2.
The topic has been locked.
More
03 dub 2021 21:02 #267 by Jakub Smetana
Replied by Jakub Smetana on topic Bahrajn - 01.04.2021
Kvalifikace: Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na setup, ale nebyl jsem si jistý, jestli to bude stačit na Ondru. Nakonec se mi v kvalifikaci povedlo hodně dobrý kolo a bylo z toho první místo na startu hlavního závodu.

Hlavní závod: Start se mi na moje poměry povedl. Za to první zatáčky moc ne a propadl jsem se o pár pozic. Postupně jsem se propracoval na druhé místo za vedoucího Ondru Nigrina. Rozhodl jsem se ho snažit stáhnout, což se mi po pár kolech povedlo. Po pit stopech jsem se opět propadl za Ondru. Původně jsem nevěřil tomu, že bych ho mohl do konce závodu dohnat. Ale nakonec se to povedlo v úplně posledním kole a bylo z toho vítězství.

Sprint: V prvních zatáčkách jsem se snažil být opatrný a zbytečně nepoškodit vůz. To se mi dařilo, nicméně potom jsem se snažil vyhnout jednomu roztočenému vozu, což se nepovedlo a urazil jsem přední křídlo. Zajel jsem do boxů pro Soft gumy se kterýma jsem dojel až do konce. Stíhací jízdu jsem si užil a nakonec z toho bylo těsné sedmé místo, za které jsem rád.
More
04 dub 2021 15:22 #272 by Xpatrus
Replied by Xpatrus on topic Bahrajn - 01.04.2021
Q - Kvalifikácia mi vôbec nevyšla, po takmer nulovom tréningu som skončil na 12.mieste a pred hlavnými pretekmi som nemal vôbec žiadne ambície, šiel som si len zajazdiť.

Feature - Kedže som na tomto mode nemal najazdené skoro nič a chcel som mať dobrý štart, tak som v zahrievacom kole totálne prehrial zadné, stredne tvrdé pneumatiky, čo bol zlomový moment. Od prvých metrov po štarte som na tých prehriatých mediumkách nemal vzadu absolútne žiaden grip a trápil sa, pár krát som sa ocitol v šmyku. Pokračoval som však, kedže som plánoval len jedinú zastávku v boxoch. Stint som ukončil hodinami a drobnou kolíziou s Markom Petrášom. Ďalší vývoj pretekov bol nudný, jazdil som osamotene a do cieľa som prišiel na 12.mieste.

Sprint - Do sprintu sme s kolegom Aďom zvolili zaujímavú stratégiu, keď sme sa rozhodli obuť SuperSofty a ísť na jednu zastávku, zatiaľ čo sme si mysleli, že ostatní pôjdu bez stopu. Prvý štart mi nevyšiel, zasekol som sa v premávke a nevedel sa dostať dopredu. Avšak odpozoroval som si správanie ostatných pilotov, a po páde servera a následnom druhom štarte som to využil vo vlastný prospech. Počas prvého kola som získal 9 pozícií k dobru, a o pár chvíľ som sa dostal na druhé miesto. Avšak mal som poškodené auto po kontakte s jedným z pilotov, a tak som nemohol jazdiť časy ktoré som vedel a taktiež som mal väčšie opotrebenie. Preto som šiel na zastávku o pár kôl skôr ako bolo plánované, opravil som auto, nasadil nové SuperSofty a zahájil stíhaciu jazdu. Cieľom bolo druhé miesto za predpokladu, že Tomáš Vejrych pôjde do boxov. Prepracoval som sa späť na tretiu priečku a vyčkával na Tomášovu zastávku. 5 kôl pred koncom som si uvedomil, že Tomáš to dá asi bez stopu, a tak som sa snažil zatlačiť. Kedže rozdiel v časoch mi nestačil na jeho dobehnutie, tak som sa 4 kolá pred cieľom zmieril s 3.miestom a už som sa len staral o pneu. Pred pretekmi by som pódium bral, no teraz si myslím, že som mohol odviesť lepšiu prácu, 2.miesto bolo reálne.
Time to create page: 0.341 seconds