VC Číny - 18.04.2021

More
18 dub 2021 22:28 #321 by Marek Petráš
Sem vkládejte svá vyjádření z VC Číny.

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

More
20 dub 2021 23:41 #331 by Jakub Smetana
Kvalifikace - První část kvalifikace jsem se rozhodl absolvovat s nejtvrdší směsí pneumatik. Zajel jsem poměrně slušný kolo a v pohodě se dostal do druhý části kvalifikace. Tam se mi povedlo zajet čas, který jsem si dal za cíl před kvalifikací, nicméně na ty nejlepší to nestačilo. Ve druhém pokusu jsem se lehce zlepšil a se štěstím jsem se dostal na třetí místo. Kluci přede mnou zajeli fakt brutální kola!

Závod - Start mi vyšel poměrně slušně, nicméně start na nejtvrdší sadě se ukázal jako ne úplně ideální krok, protože většina kluků kolem mě startovalo na měkčích sadách a bylo těžký dávat pozor na gumy. Takže jsem je poměrně brzo oddělal. Nasadil jsem znova nejtvrdší směs. Věděl jsem, že souboj o pódium bude hodně těsný. Po druhé zastávce jsem se rozhodl, že zariskuju a pojedu na tři zastávky.

Nějakých deset kol před koncem jsem z druhého místa zamířil na poslední zastávku. Vzal jsem Medium gumy a vyjel relativně blízko za Peterem a Ondrou. Tlačil jsem na to co to šlo. Poměrně rychle jsem překonal jak Ondru, tak i Petera a dostal se na třetí místo. Pak jsem ještě zkusil ohrozit druhého Maťa, ale když odstupoval Tomáš Nigrin, tak se mi asi na dvě sekundy bugla hra a ty v cíli chyběly.

Každopádně gratulace jak Patrikovi, tak Maťovi. Odjeli super závod!
The following user(s) said Thank You: Martin Bruňanský, Peter

More
23 dub 2021 10:24 - 23 dub 2021 10:25 #336 by Peter
Replied by Peter on topic VC Číny - 18.04.2021
Qualification - For the first part of qualification i decided to start on Medium tyres because starting on hard tyres wont give you a big advantage for the start of the race as the other tyres start on more soft compound tyre. The second part of quali that ive passed i put a really good time the fastest time i ve shown during the whole practice. But, unfortunately it wasn't enough for pole position because i had a low downforce setup that was a mistake for the whole grand prix.

Race - The start went quite well for me, however, i had a really high tyre wear and i had to put for hard tyre on lap 10. Unfortunately i had to change my strategy and it wasn't enough for me to get to the podium. I was fighting with Thomas Nigrin as we have similar strategies. Jakub Smetana was very smart with his strategy and nearly got p2. Martin was very good with his tyre wear and it was a big risk not to pit for mediums at the last stint. Anyway he was very good. Congrats to Patrik Hanko!
Last edit: 23 dub 2021 10:25 by Peter.
The following user(s) said Thank You: Patrik Hanko

More
23 dub 2021 12:38 - 23 dub 2021 12:40 #337 by Martin Bruňanský
Opäť bola príprava slabšia. Trať v Číne nemám veľmi rád, neočakával som dobrý výsledok. V kvalifikácií sa mi kolo nepodarilo tak ako som chcel, bol z toho štart zo štvrtého miesta. Na štarte som sa prepadol o jednu pozíciu, tú som za pár kôl získal naspäť. Znovu som vedel, že v porovnaní s ostatnými pôjdem o jeden pitstop menej, takže som šetril iba gumy a netlačil som na to. Stratégia vyšla na výbornú a v cieli mi patrila druhá pozícia. S výsledkom som spokojný, v Portugalsku by som si chcel zabojovať už aj o víťazstvo. Obrovská gratulácia patrí Patrikovi, ktorý predviedol skvelý výkon. Jakub, Peter a Ondra išli tiež super. Teším sa na ďalšie súboje, môže to byť skvelý šampionát! :)
Last edit: 23 dub 2021 12:40 by Martin Bruňanský.
The following user(s) said Thank You: Patrik Hanko, Peter

More
24 dub 2021 01:24 #338 by Patrik Hanko
Replied by Patrik Hanko on topic VC Číny - 18.04.2021
Príprava bola u mňa zo všetkých troch závodov najlepšia, pretože Čína je jediná trať na ktorej sa mi podarilo vyhrať zatiaľ vždy keď som štartoval, naposledy síce pred 7 rokmi ale nechcel som túto sériu prerušiť :D
Prvé miesto som si po štarte udržal, Peter Vagapov mal ale dobré tempo a musel som na to tlačiť aby som sa mu v prvých kolách vzdialil kvôli DRS čo najviac. Nevedel som ako je na tom s maximálkou a ja som mal auto nastavené hlavne na prítlak. Zvyšok závodu bolo bohužiaľ len krúženie osamote, pôvodne som mal v pláne ísť stratégiu medium > hard > hard, ale keďže som si vybudoval slušný náskok tak som si len kontroloval rozostupy aby som sa pre istotu vrátil do čistého vzduchu a druhý stint som natiahol na 30 kôl. Na posledný som vzal softy kvôli bodu za najrýchlejšie kolo, ktoré mi ale v posledných kolách vyfúkol Ondra Nigrin. V jednom momente som si všimol že som mal omylom zapnutý boost a nebol som si istý či minútu, dve alebo len pár sekúnd, takže mi to závod trošku okorenilo a do posledného momentu som čakal či mi nezhorí motor. Našťastie sa tak nestalo a prvý krát od roku 2019 sa mi podarilo vyhrať, dúfam ale že ďalšie závody budú tesnejšie :)

Time to create page: 0.327 seconds