VC Bahrajnu - 04.04.2021

More
04 dub 2021 09:38 #269 by Marek Petráš
Sem pište svá vyjádření z VC Bahrajnu.
The topic has been locked.
More
06 dub 2021 01:16 #277 by Patrik Hanko
Príprava nebola ideálna, pôvodne som mal ísť v nedeľu približne o 18:30 závod v inej lige a keďže som si kvôli štartu z posledného miesta nedával veľké šance na boj vpredu, povedal som si že pokiaľ stihnem štart tak pôjdem len for fun a väčšinu prípravy som teda venoval inému módu a inej trati. Niečo som natestovať stihol, nestačilo to na nerobenie zbytočných chýb ale závodné tempo bolo celkom dobré.

Štart sa mi podaril a po T1 som bol už na 9. mieste na ktorom som na nejakú dobu zostal pretože jazdci predo mnou mali o dosť vyššiu maximálku a aj s DRS som mal problém predbiehať. Približne do 20. kola som sa dostal na 4. miesto za Maťa Bruňanského a skúsil som sa pred neho dostať undercutom, čo sa v podstate aj podarilo ale potom zmenil stratégiu aj on a nakoniec mu bohužiaľ zhorel motor takže to bolo aj tak jedno. V boxoch sa mi ale stala zaujímavá vec, na pit stop čakali dve skupinky mechanikov pár metrov od seba a keďže boli všetci v bielom a žiadny červený obdĺžnik som nevidel, absolútne som netušil u ktorých mám zastaviť. Skúsil som tých bližšie ku mne, nič... tí druhí ma ale našťastie prezuli :D stratil som tým pár sekúnd ale nemyslím si že to ovplyvnilo výsledok. Po zvyšok závodu sme sa s Jakubom a Ondrom v podstate už len naťahovali o sekundy, druhé miesto bolo teda maximum.
More
06 dub 2021 17:29 #278 by Jakub Smetana
Kvalifikace: Cílem bylo odjet první část kvalifikace na Hard gumách, kvůli strategii v závodě, což se také povedlo. Ve druhé části už šlo do tuhého. První měřené kolo se mi povedlo. Pak jsem viděl, že mě Ondra o pár setin překonal, tak jsem vyjel na druhý pokus. V něm jsem chyboval a skončil druhý, za co jsem byl rád, protože kluci z McLarenu vypadali také silně.

Závod: Start byl poměrně v pořádku. Nicméně i tak se přes mě přehnali kluci z McLarenu. V první zatáčce do sebe lehce ťukli a tak jsem se vrátil na druhé místo za Ondru. Následoval úsek, ve kterém jsem si nechtěl nechat Ondru moc ujet, ale zároveň pošetřit pneumatiky. Nebylo to lehký, Maťo za mnou také nebyl daleko. Díky lehce odlišné strategii se mi pak povedlo Ondru překonat na trati a po jeho menší chybce jsem si utvořil menší náskok. Poté co jsem viděl, že Patrik Hanko zajel do boxů pro červené gumy, jsem se rozhodl pár kol počkat a zamířit pro ně také. Vrátil jsem se těsně před ním a vedení už nepustil a dojel si tak pro první vítězství v sezóně. Nicméně nebylo to vůbec jednoduchý. Tímto bych chtěl smeknout před výkonem Patrika po jeho startu z posledního místa.
Time to create page: 0.309 seconds