VC Austrálie - 28.03.2021

More
28 bře 2021 23:56 #248 by Marek Petráš
Sem pište svá vyjádření ze závodu.
The topic has been locked.
More
29 bře 2021 22:01 #253 by Nigi49
Replied by Nigi49 on topic VC Austrálie - 28.03.2021
Kvalifikace: Celkem dost jsem si na vodě věřil, podařilo se mi naladit auto a našel jsem dobrý rytmus, nakonec se mi povedlo získat první Pole position hned v úvodu sezóny.

Závod: Snažil jsem se hlavně na začátku neudělat nějakou zbytečnou chybu. Byla to celkem loterie co se pneumatik týče. Nakonec ale drtivá většina jezdců zvolila stejnou strategii pro start závodu. Celý závod jsem se snažil jet na hraně, ale tak, abych neskončil ve zdi. I tak jsem udělal pár chyb, ale naštěstí jsem se dokázal dostat zpět na první místo. Omlouvám se Kubovi za ten chaotický závěr.

Těším se do Bahrajnu.
More
29 bře 2021 22:35 #254 by Jakub Smetana
Kvalifikace: Můj první závod na mokru na ostro v rFactoru 2. Hlavní bylo získat nějaký zkušenosti. Každý kolo to bylo lepší a lepší. První část byla úplně v pohodě. Ve druhé části kvalifikace ve finálním pokusu jsem v poslední zatáčce udělal chybu a tím ztratil šanci možná ohrozit čas Ondry.

Závod: Start nebyl ideální, ale na moje poměry to ušlo. Propadl jsem se na čtvrtý místo. Déšť byla velká loterie. Ani nevím kolikrát jsem byl v boxech. Jak se závod ustálil, kroužil jsem třetí za Patrikem a Ondrou. Bylo těžké je stahovat, takže jsem se soustředil na sebe. Po odpadnutí Patrika jsem se dostal na druhé místo a po pár kolech jsme se s Ondrou nějak záhadně ocitli na stejné strategii. Nicméně na konci jsem zariskoval a pokusil se do cíle dojet na ojetých mokrých pneumatikách, což nevyšlo. Gratulace Ondrovi!

A také velké díky patří všem adminům za znovuobnovení ligy!
More
30 bře 2021 13:40 #257 by Martin Bruňanský
Príprava na novú sezónu nebola taká ako by som chcel. Na tréning nebolo veľa času, jazdil som väčšinou po nociach a nedokázal som sa sústrediť. Nakoniec som sa dostal do tempa, s ktorým panovala u mňa relatívna spokojnosť, no vedel som, že na najrýchlejších to stačiť nebude. Aj tak som si ale veril, že by som sa mohol dostať minimálne na pódium.

Poveternostná situácia však bola zlá a dážď nás všetkých zaskočil. S autom to však bolo trápenie a vedel som, že to v pretekoch bude iba boj o prežitie. V kvalifikácií som mal ale pekné tempo. Kolo sa mi podarilo rozbehnúť výborne a ak by som nespravil chybu na začiatku druhého sektoru, pravdepodobne by mi to stačilo na poleposition, no na keby sa nehrá a práve o týchto nepredvídateľných okolnostiach je šport.

Na štart som zobral pneumatiky do prechodných podmienok, pretože trať vysychala. Štart bol pomerne dobrá a vyhol som sa kolíziam. O pár kôl neskôr však začalo znovu hustejšie pršať a museli sme zájsť pre pneumatiky do extrémneho mokra. Od toho momentu to bolo už iba trápenie. Mokré zmesi sa brutálne prehrievali a nebol som schopný odjazdiť ani desať kôl v kuse. V jeden moment to ale vyzeralo, že by sme mohli nasadiť znovu zeleno označenú sadu, no scenár zo začiatku pretekov sa opakoval.

Tempom som na prvú trojicu nestačil a moje preteky boli dosť osamotené. Po havárií Patrika Hanka mi spadlo do rúk tretie miesto. Po vývoji pretekov z toho bolo teda nečakaných 15 bodov, ktoré určite potešia, no v Bahrajne musíme poriadne zabrať. Nečakal som, že za najlepšími budem tak ďaleko, no viem, že stratu dokážem zmazať. Na suchu by to malo byť podstatne vyrovnanejšie. V Sakhire by sa mal ukázať už aj môj kolega, s ktorým chceme mieriť na najvyššie pozície v Pohári konštruktérov.

Veľká gratulácia patrí Ondrovi k jeho prvému víťazstvu vo Formule 1 a Jakubovi za parádny výkon. Teším sa na vás v Bahrajne.
More
30 bře 2021 14:00 #258 by Marek Petráš
Na Velkou cenu Austrálie jsem se velmi těšil. Bohužel jsem nemohl dát tréninku tolik, kolik jsem chtěl. Vůbec jsem nevěděl, kde bych se mohl pohybovat.

Kvalifikace začala na mokru. První pokus v první části se mi vůbec nepovedl a trochu jsem se bál, že pokud začne víc pršet, tak už se do Q2 nedostanu. Nakonec se mi podařilo zajet čtvrtý čas. Sice jsem se později propadl na konec TOP10, ale svůj čas jsem ještě vylepšil, takže jsem do Q2 postoupil. Tam jsem svůj čas z Q1 vylepšil o víc než vteřinu a mohl jsem startovat ze 7. místa, které je na startovním roštu umístěno v závodní stopě, takže je na něm méně vody.

Měl jsem dobrý start, bohužel jsem ale později protočil zadní kola a to co jsem získal, jsem brzy ztratil. V první zatáčce jsem byl mimo trať, ve druhé taky. Byly za mnou nějaké drobné kolize, které se mi naštěstí vyhnuly, i když mi Tomáš Procházka poslal před druhou zatáčkou pozdrav prostřednictvím Slávy Uchytila. :D Ze startovního zmatku jsem vyjel na 8. místě.

Závod byl o startu do cíle o disciplinovanosti a opatrné jízdě na vodě, kterou jsem si chvílemi velmi užíval, chvílemi na ni nadával. Zvlášť když jsem přezul na přechodné pneumatiky a začalo pršet. :D V první části závodu jsem se pohyboval kolem Lubomíra Ničeho, který však v pozdější fázi závodu ztratil a už se mi nepřiblížil. V polovině závodu jsem se přetahoval s Richardem o lepší umístění, ale pneumatiková loterie udělala své a tak jsem mohl pracovat s náskokem kolem 40 vteřin.

Za celý závod jsem se několikrát roztočil. Někdy jsem jen těsně minul zeď. Naštěstí jsem vždy mohl pokračovat bez poškození. Celý závod jsem těžil z problémů ostatních a v závěrečné části jsem byl už čtvrtý, zhruba minutu za Martinem Bruňanským.
Čtvrté místo na úvod sezony je pro mě výborným výsledkem. U prvního závodu v sezoně jsem čekal, že bude hodně výpadků. Takže jsem tajně doufal, že by ta první pětka mohla vyjít. Celkový dojem z Velké ceny Austrálie mohl být o stupeň lepší, pokud by Richardovi v posledním kole neodešel motor. Mezi týmy jsme ale na třetím místě před McLarenem, takže v Red Bullu panuje spokojenost. Gratuluju všem, kteří dokázali přežít tyhle náročné podmínky a Ondrovi zvlášť.
Time to create page: 0.325 seconds