Na Velkou cenu Austrálie jsem se velmi těšil. Bohužel jsem nemohl dát tréninku tolik, kolik jsem chtěl. Vůbec jsem nevěděl, kde bych se mohl pohybovat.
Kvalifikace začala na mokru. První pokus v první části se mi vůbec nepovedl a trochu jsem se bál, že pokud začne víc pršet, tak už se do Q2 nedostanu. Nakonec se mi podařilo zajet čtvrtý čas. Sice jsem se později propadl na konec TOP10, ale svůj čas jsem ještě vylepšil, takže jsem do Q2 postoupil. Tam jsem svůj čas z Q1 vylepšil o víc než vteřinu a mohl jsem startovat ze 7. místa, které je na startovním roštu umístěno v závodní stopě, takže je na něm méně vody.
Měl jsem dobrý start, bohužel jsem ale později protočil zadní kola a to co jsem získal, jsem brzy ztratil. V první zatáčce jsem byl mimo trať, ve druhé taky. Byly za mnou nějaké drobné kolize, které se mi naštěstí vyhnuly, i když mi Tomáš Procházka poslal před druhou zatáčkou pozdrav prostřednictvím Slávy Uchytila.
Ze startovního zmatku jsem vyjel na 8. místě.
Závod byl o startu do cíle o disciplinovanosti a opatrné jízdě na vodě, kterou jsem si chvílemi velmi užíval, chvílemi na ni nadával. Zvlášť když jsem přezul na přechodné pneumatiky a začalo pršet.
V první části závodu jsem se pohyboval kolem Lubomíra Ničeho, který však v pozdější fázi závodu ztratil a už se mi nepřiblížil. V polovině závodu jsem se přetahoval s Richardem o lepší umístění, ale pneumatiková loterie udělala své a tak jsem mohl pracovat s náskokem kolem 40 vteřin.
Za celý závod jsem se několikrát roztočil. Někdy jsem jen těsně minul zeď. Naštěstí jsem vždy mohl pokračovat bez poškození. Celý závod jsem těžil z problémů ostatních a v závěrečné části jsem byl už čtvrtý, zhruba minutu za Martinem Bruňanským.
Čtvrté místo na úvod sezony je pro mě výborným výsledkem. U prvního závodu v sezoně jsem čekal, že bude hodně výpadků. Takže jsem tajně doufal, že by ta první pětka mohla vyjít. Celkový dojem z Velké ceny Austrálie mohl být o stupeň lepší, pokud by Richardovi v posledním kole neodešel motor. Mezi týmy jsme ale na třetím místě před McLarenem, takže v Red Bullu panuje spokojenost. Gratuluju všem, kteří dokázali přežít tyhle náročné podmínky a Ondrovi zvlášť.