VC Japonska - 17.10.2021

More
18 říj 2021 10:02 #656 by jarno
Kvalifikacie som sa nezucastnil, kedze som dostal zakaz a tak som startoval z 19. miesta. Z coho som bol sklamany, pretoze Suzuka je moja oblubena trat a chcel som sa pobit o predne pozicie.
Start som mal celkom dobry, hned po odpichu som sa dostal pred Baroniho a v prvych zakrutach aj pred Petra Rehaka, nasledne este v 1. kole som po vracaku predbehol aj T. Nigrina a na par kol som sa zasekol vo vlaciku na 16. mieste. V 5. kole sa to zacalo lamat, konecne som sa dostal pred Sotorisa v dalsom kole som ziskal dalsie 2 pozicie. Asi v 9. kole sa zacali prve zastavky v boxoch a postupne som stupal vyssie spolu s Jardom Prochazkom, asi som bol aj trochu rychlejsi, ale nedokazal som ho predbehnut. Okolo 15. kola uz moje tvrde pneu nedrzali tak, ako som potreboval a tak som v 16. kole zamieril do boxov z 3 miesta. Vratil som sa na 10. poziciu a v 20. kole som bol uz na 7. priecke. O kolo neskor sa mi podarilo na cerstvejsich strednych pneu predbehnut Denisa, ktory jazdil tusim na hardoch. Dokozal som sa od neho aj odputat na par sekund a priblizit k Bretislavovi, ale stredne pneu mi zacali rychlou jazdou skoro odchadzat. Povodne som planoval na treti stint dat tiez strednu sadu, ale od toho som musel rychlo upustit a vydrzat co najviac na tej uz dost zjazdenej strednej, aby som vobec dokazal do konca pretekov dojazdit na tvrdej. Denis sa dokazal za mna rychlo docvaknut a nasledovala defenziva voci nemu v podstate az do konca pretekov. V 30. kole uz mali pneu dost a zacinal som uz stracat aj na Bretislava a tak som zamieril do boxov po tvrdu sadu pneu. Bol to dobry tah, pretoze som si na par kol mohol oddychnut od sledovania spatnych zrkadiel, mal som volny vzduch a zaroven mi vysiel undercut na vtedy este 6. miesto Bretislava. Ked obaja superi absolvovali zastavku, dostali sa niekolko sekund za mna, no do par kol uz boli nalepeni na mojom zadnom kridle. Vsetci traja sme sa vsak rychlo dotiahli na O. Nigrina, ktory sa vyrazne trapil na rovinkach. Myslel som si, ze bude lahke sa pred neho dostat, no tvrdo branil a v usekoch, kde bolo treba viac pritlaku nebol az taky pomaly. Po niekolkych kolach sa mi podarilo ho predbehnut v 130R, co bol jeden z mojich vrcholov pretekov. Opat som si na 3-4 kola oddychol od Denisa, lebo aj on sa za O. Nigrinom zasekol. Hned ako ho predbehol sa zase zavesil za mna a posledne kola som branil co to islo, bolo to tesne ale podarilo sa mi 5. miesto udrzat, za co som velmi stastny.
Prvykrat mi v tejto lige vysli preteky bez chyby a na limite, velmi ma to bavilo. Nasleduje trojica pretekov v Amerike, trate mam rad, tak dufam, ze budem podobne konkurencieschopny a potrapim aj tych rychlejsich. Gratulujem na bednu.
The following user(s) said Thank You: Martin Bruňanský

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

More
19 říj 2021 12:11 #657 by Jakub Smetana
Kvalifikace - V první části kvalifikace jsem zvolil starou dobrou klasiku - střední sadu pneumatik. Hned se mi povedlo zajet solidní kolo. Pak jsem ho ještě malinko zlepšil. To platilo i v druhé části kvalifikace. První kolo nebylo úplně ideální, ale stačilo to na průběžné první místo. Druhé kolo jsem pokazil v poslední zatáčce. Nakonec mě přeskočil jak Peter, tak i Maťo, takže z toho bylo třetí místo na startu.

Závod - Po startu jsem se propadl na čtvrté místo za Honzu Sýkoru. Věděl jsem, že ti tři přede mnou se budou rvát o vedení, takže jsem se nikam netlačil. Poté co zdolal Honza Maťa jsem viděl, že jeho gumy už nejsou tak fresh. V 9. kole se mi povedlo dostat na třetí místo. Po pár kolech jsem zamířil do boxů a nazul tvrdou sadu gum. Po vyjetí na trať jsem se ocitl v brutální tlačenici, naštěstí kluci pak zamířili do boxů. Opět jsem se ocitl za Maťem na čtvrtém místě. Pár kol mi trvalo, než se mi povedlo před něj dostat. Pomalu ale jistě se mi povedlo stahovat vedoucí dvojici.

V nějakém 34. kole jsem zamířil na poslední zastávku společně s Peterem a Honzou. Po vyjetí na trať jsem na to nechtěl tolik tlačit, abych neoddělal hned gumy. Viděl jsem, že zřejmě dojde k souboji mezi Honzou a Peterem, takže jsem si držel odstup. K němu taky došlo potom. Ke konci závodu se mi moc nedařilo stahovat kluky přede mnou, jelikož měli hodně podobný tempo jako já. V posledním kole se mi povedlo přiblížit k Peterovi, ale na útok mi nezbyl čas. I tak třetí místo super, zase jsme lehce odskočili druhému McLarenu. Gratulace Honzovi a Peterovi. A také Jardovi za výbornou stíhací jízdu!

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.324 seconds