VC Singapuru - 10.10.2021

More
11 říj 2021 12:27 #640 by Marek Petráš
Vyjádření z VC Singapuru.

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

More
12 říj 2021 11:01 #643 by Jakub Smetana
Kvalifikace - Po Soči jsem vůbec netušil, jak na tom budu v takových podmínkách. Nicméně každé kolo jsem měl lepší a lepší pocit. Nejprve jsem vyjel na mokré sadě. Potom jsem přezul na přechodnou sadu a povedlo se mi v pohodě postoupit do druhé části. V druhé části jsem už vyjel pouze na přechodné sadě. První kola nebyly ideální, pak jsem chytil vozy přede mnou. Takže jsem zajel do boxů a vyjel na poslední kolo. Nakonec z toho bylo druhé místo, za které jsem byl spokojen.

Závod - Startoval jsem z mokré stopy, takže start nebyl ideální. Propadl jsem se za Ondru a Petera. Potom co Peter udělal menší chybku jsem se dostal na třetí místo za Ondru, za kterým jsem se lehce zašpuntoval a zezadu nás doskočil Honza. Když jsem měl konečně volno před sebou, hned vzápětí mě předjel Honza a ještě k tomu jsem lehce narazil do zdi, takže jsem musel opravovat vůz v boxech. Po přezutí na suché gumy jsem byl jak za Honzou, tak za Ondrou. Po vypadnutí Pavlova se otevřel prostor vyhrát tenhle závod. Postupem času se mi povedlo překonat Ondru a trošku mu ujet a zároveň se přiblížit Honzovi. Na poslední pit stop jsem zajel pár kol po Honzovi a nazul tvrdou sadu.

Na trať jsem se vrátil těsně před Ondrou, který měl střední a dalo mi hodně zabrat se před ním udržet. Po pár kolech se mi podařilo zahřát gumy a začaly fungovat. Pomalým tempem jsem se přibližoval vedoucímu Honzovi. Nakonec Honza udělal chybku při vjezdu na rovinku a já se dostal do vedení. Od té chvíle to pro mě bylo pouze udržet a neudělat zbytečnou chybu. Což se povedlo. Bylo to dlouhý čekání, ale konečně to vyšlo. Po chybě v Soči to těšilo dvojnásob. Taky z pohledu Poháru konstruktérů to bylo důležité vítězství. S McLarenem to bude ještě tuhý boj.

Please Přihlásit se or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.288 seconds