Velká cena Itálie byla pro mě nejneobvyklejší etapou. V kvalifikaci jsem udělal několik chyb, počínaje odbočkou na kurva di Lesmos a konče nedostatkem paliva na první pokus ve druhé fázi kvalifikace. Měl jsem štěstí, že jsem si toho všiml dřív a musel jsem jet pomalu. Na druhý pokus druhého úseku se mi podařilo zvítězit nad polem a předstihnout Jakuba smetanu.
První úsek v závodě vypadal velmi dobře. Po úspěšném startu jsem neztratil svou pozici a dokázal se odtrhnout o 3 sekundy. Upřímně jsem doufal v déšť, ale bohužel to šlo pár vteřin před koncem závodu. Ve druhém úseku jsem jel po Smetanově přihrávce, což mu zabránilo v zakončení. Ale bohužel jsem si nevšiml, že se změnil na střední a ne tvrdý, což jsem udělal. Po zastávce v boxech jsem se zasekl za Patrika Rusinaka, u nás byl těžký boj a s ním, a s Закисану S. Po předjíždění Rusinaka jsem začal útočit, t. Martin Брунански ještě nebyl zahájen. Překvapila mě jeho mediální strategie, protože jsem netušil,že to zvládne. Martin předběhl všechny p, včetně mě. Věděl jsem, že ho nakonec napadnu, protože software s ním dlouho nevydrží. Ale Martin Brunanski odvedl skvělou práci, dokázal zachránit gumy a vyhrát druhý závod sezony. Such a great driver, Martin.
Gratuluji Janu Sýkorovi k třetímu místu.