Na Veľkú cenu Rakúska som sa veľmi tešil. Red Bull Ring je jeden z mojich najobľúbenejších okruhov. V tréningu sa mi darilo výborne a pomýšľal som, že by som mohol zabojovať aspoň o pódium.
Bohužiaľ, v deň pretekov pršalo. Dážď by som si želal hocikde inde, len nie na Red Bul Ringu
Moje tempo bolo fuč. V kvalifikácií sa mi na uschýnajúcej trati nepodarilo zajazdiť dobrý čas. Počas prípravy posledného meraného kola ma zostrelil zozadu Patrik Hanko. Motor zhasol, kvalifikácia pre mňa skončila a štartoval som tak zo sedemnástej pozície. Na Patrika sa nehnevám, stane sa každému. Bola tam kvôli spreju dosť naprd viditeľnosť, ideme ďalej.
Z horšej pozície som naposledy štartoval 26.4.2015 (to som si musel pozrieť) pri Veľkej Cene Španielska na F1-liga.cz. Boli to vtedy moje iba štvrté preteky na rFactore, takže celkom haluz
Po niekoľkonásobne odloženom štarte už bola koncentrácia celkom mimo. Trošku som to na štarte posral a zaradil sa na miesto Davide Baroniho, takže sa procedúra pretiahla kvôli mne, za to sa ospravedlňujem.
Štart prebehol v pohode. Podarilo sa mi vyhnúť zbytočným kontaktom a postupoval som poradím nahor. Bol som okolo trinásteho miesta a rozhodol som sa prezuť na suché pneumatiky. Ukázalo sa to ako dobrá voľba, pretože ma to posunulo do prvej desiatky. Ešte lepšie na tom bol kolega Paťko, ktorý sa myslím objavil aj v prvej päťke. Tempo bolo stále dobré, ale prichádzali chyby, ktorými som stratil veľa času. Na druhý stint som zvolil tvrdú sadu pneumatík, no tento ťah už taký šťastný nebol. Nedokázal som ich dostať do optimálneho prevádzkového okna a celkom som sa trápil. Stredná sada by bola určite lepšia.
V cieli som skončil ôsmy. Nebyť chýb bol by som pravdepodobne o dve-tri pozície vyššie, ale chyby spravili aj súperi, takže som skončil tam, kde som si zaslúžil. Z mojej strany sa jednalo o celkom nešťastné preteky. Počasie mi vôbec neprialo a absolútne vymazalo moju rýchlosť na tomto okruhu. Tešila ma ale rýchlosť Patrika Rusiňáka, ktorý mal takisto ešte na viac, no okolnosti sa vyvinuli inak. Na keby sa nehrá a tak sa musíme v Silverstone vyvarovať chybám a doviezť už konečne solídny výsledok. Veľká gratulácia Petrovi k víťazstvu a všetkým, ktorí to dotiahli až do cieľa.